Odată ce o mamă începe să alăpteze, își dă seama că trebuie să fim mai atenți decât de obicei atunci când vine vorba de alimentația noastră. Este necesar nu doar să avem o dietă echilibrată care să transfere nutrienți valoroși bebelușilor noștri prin laptele matern, dar nici să nu reducă lactația Pentru a evita o astfel de situație, putem consuma și diverse alimente care sunt capabile să stimuleze producția de lapte. În articol veți găsi câteva sugestii de preparate bazate pe astfel de produse care pot fi servite direct la micul dejun.
Smoothie cu lapte de migdale
Este o alegere potrivită pentru micul dejun pentru o mamă care alăptează, deoarece conține ingrediente care stimulează lactația. De exemplu, drojdia de bere este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru capacitatea sa de a crește producția de lapte matern și este, de asemenea, bogată în nutrienți necesari mamei și copilului: fier, vitamina B, seleniu, potasiu. Alături de drojdia de bere, fulgii de ovăz favorizează și lactația, deoarece conțin fier, care ajută la îmbunătățirea producției de lapte matern și la prevenirea anemiei. Alte beneficii ale acestui smoothie: Se poate face cu lapte de migdale (deci este ideal si pentru intoleranta la lactoza) si orice fruct.
Ingrediente pentru 1 portie
- orice fructe (proaspete sau congelate)
- 1 cană lapte de migdale
- 1/4 cană fulgi de ovăz
- 1 lingura drojdie de bere
- optional: gheata
Timp de preparare: 5 minute
Etape de gătit:
- Pasul 1: Dacă doriți să folosiți fructe proaspete, spălați-le bine, curățați-le de coajă și tăiați-le în bucăți. Este important să îndepărtați din frig fructele congelate în avans.
- Pasul 2: Puneți fructele, laptele de migdale, fulgii de ovăz și drojdia de bere într-un blender. Ar trebui să obțineți un amestec omogen.
- Pasul 3: În funcție de preferințe, puteți adăuga puțină gheață la smoothie, îl puteți răci ușor sau îl puteți servi la temperatura camerei.
Cupcakes cu ciocolată și banane
Ori de câte ori doriți un mic dejun dulce și delicios, puteți face brioșe folosind rețeta de mai jos. Nu numai că vor avea o aromă deosebit de plăcută, dar vă vor putea ajuta și cu producția de lactație.
Ingredientele sale includ fulgi de ovaz si drojdie de bere, doua dintre cele mai cunoscute alimente care ajuta la stimularea acestui proces. Sunt pline de proteine, acizi grași esențiali și aminoacizi, care sunt necesari pentru producerea de serotonină (care poate stimula semnificativ procesul de lactație).
Ingrediente:
- 3-4 banane coapte
- 1 cană de făină
- 1 cană zahăr
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 cană fulgi de ovăz
- 1 ou
- 1/3 cană unt moale
- 1 cană mini chipsuri de ciocolată neagră
- 2 linguri de seminte de in
- 2 linguri drojdie de bere
- 1 cană nuci (alegerea ta)
- 1 praf de sare
Timp de preparare: 45-50 minute
Etape de gătit:
- Pasul 1: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Pasul 2: Într-un castron, zdrobește bananele și amestecă-le cu uleiul.
- Pasul 3: Mai întâi puneți peste ele oul și vanilia, apoi zahărul. Se amestecă bine.
- Pasul 4: Separat se adauga faina, drojdia de bere, semintele de in, praful de copt, sarea.
- Pasul 5: Adăugați amestecul de banane peste aceste ingrediente. Apoi adăugați ovăz, amestecați foarte bine.
- Pasul 6: Odată ce aveți un aluat neted, începeți să adăugați nuci și fulgi de ciocolată. Continuați să amestecați.
- Pasul 7: Umpleți formele de brioșe cu aluat și lăsați-le la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.