Cele mai periculoase greșeli în creșterea copilului

Destul de des, mulți părinți trebuie să facă față protestului unui copil. După multe discuții contradictorii, îi dai copilului tău un ultimatum: „Fie îți cureți camera, fie stai acasă și nu te plimbi”.

Acum să ne uităm la cele mai periculoase 5 greșeli:

Minciună

„Mașina pornește numai când toți pasagerii poartă centura de siguranță!” De câte ori te-ai trezit să minți ca să-ți faci copilul să se comporte conform dorințelor tale? Psihologii spun că relațiile dintre copii și părinți ar trebui să fie cât mai sincere. Pentru ca ei să aibă încredere în tine, va trebui să înlocuiești minciunile cu discuții și explicații sincere, pe măsură ce îi înțeleg pe ceilalți și își vor asuma responsabilitatea pentru relația dintre voi. și se bazează pe încredere reciprocă, nu pe amenințări și subjugare.

Lucrați la greșeli

În loc să-l minți pe copil că mașina nu pornește, acordă-i câteva minute pentru a-i explica că conducerea implică riscul unui accident, iar centurile de siguranță sunt special concepute pentru a minimiza riscurile și pentru a te duce în siguranță la destinație.

Amenințări goale

De fiecare dată când îi spui unui copil că va fi pedepsit, dar ajungi să nu-ți iei promisiunea, nu faci altceva decât să-ți distrugi autoritatea cu el. Ca urmare, data viitoare când vei folosi aceeași tactică, nu vei fi luat în considerare

Lucrați la greșeli

În loc să-l amenințați, avertizează-ți copilul despre posibilele consecințe ale acțiunilor sale. Dacă nu se oprește, acționează imediat.

Perturbarea educației celuilalt părinte

După ce copilul face scandal, soțul decide să-l pedepsească. În timp ce el încearcă să explice ce a greșit, mama intervine în conflict și protejează copilul. În felul acesta, nu distrugi decât autoritatea tatălui în fața propriului fiu, dar data viitoare când vei greși, va fi mult mai greu să-l anunți că ceea ce a făcut a fost greșit.

Lucrați la greșeli

Se recomanda ca fiecare decizie sa fie luata de ambii parinti inainte de a fi comunicata copilului.

Critica unui alt părinte

„Mama ta este o prostie pentru că casa nu este niciodată suficient de curată pentru a primi oaspeți.” A vorbi despre aspectele mai puțin pozitive ale partenerului tău în fața copiilor tăi poate fi o modalitate de a elibera sentimentele negative care s-au acumulat în timp. Totuși, ceea ce este bun pentru tine în acest moment va dăuna pe termen lung relației dintre copil și celălalt părinte.

Lucrați la greșeli

Dacă nu poți evita astfel de comentarii, fă-le doar în prezența vinovatului pentru a se putea apăra. Experții spun că și discuțiile competitive joacă un rol în creșterea unui copil, învățându-l să-și apere drepturile, dar aceste dispute ar trebui să fie într-o manieră plină de umor.

Încălcarea regulilor

Copilul tău știe deja că nu poate mânca în fața televizorului, dar într-o zi te va vedea stând și luând cina în fața televizorului.

Lucrați la greșeli

Cel mai bine este să respectăm regulile pe care vrem să le insuflem copiilor noștri, pentru că a da exemplu este cea mai bună metodă de predare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *