Amigdalita, cauzele și semnele bolii

Amigdalita este excrescente albă sau gălbuie care apar pe sau în interiorul amigdalelor. În cele mai multe cazuri, pacienții cu pietre la amigdale nu sunt conștienți că le au, deoarece pot fi asimptomatici pentru o perioadă destul de lungă. Sunt destul de greu de văzut și pot varia în mărime de la dimensiunea unui bob de mazăre la un strugure.

Amigdalele sunt compuse din țesut limfatic, au formă rotundă și sunt situate în interiorul faringelui. Amigdalita sau pietrele amigdalelor sunt de fapt colecții de calcificări sau pietre care se formează ca pietrele la rinichi. În cele mai multe cazuri, aceste depozite apar la persoanele predispuse la inflamații recurente ale amigdalelor sau amigdalitei.

Cauzele pietrelor amigdalelor

Suprafața exterioară a amigdalelor este plină de fisuri, șanțuri, denivelări și gropițe cunoscute sub numele de cripte. Aceste spații sunt vulnerabile la substanțele cu care interacționează frecvent, cum ar fi praful, celulele moarte, mucusul, saliva și particulele alimentare care pot rămâne prinse. Aceste depozite se hrănesc cu bacterii și ciuperci, care pot cauza gust neplăcut și respirație urât mirositoare.

Semne de pietre la amigdale

Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră are o infecție sau pietre la amigdale, aveți grijă la următoarele semne și simptome:

  1. respirație urât mirositoare;
  2. durere în gât însoțită de dificultăți la înghițirea băuturii sau a alimentelor;
  3. durere la una sau ambele urechi;
  4. amigdale inflamate;
  5. tuse frecventă;
  6. prezența unor particule albe sau gălbui pe suprafața amigdalelor.

Pietrele mai mici ale amigdalelor, care sunt mult mai frecvente decât pietrele mai mari, nu provoacă aceleași simptome ca de multe ori, dar pot afecta în cele din urmă calitatea vieții bebelușului tău. Du-ți copilul la medic în mod regulat pentru controale. La primul semn de răceală, nu vă automedicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *